Снимка: Булфото, архив
fallback

По-вероятно е утре ветото да бъде отхвърлено - така ГЕРБ ще уважи патриотите, макар че правната комисия го потвърди днес. При всички случаи кодексът пак ще се отваря

Ще успее ли президентското вето върху част от Изборния кодекс? Отговор на този въпрос не бе даден след консултациите между парламентарните групи на ГЕРБ, РБ и ПФ в Народното събрание.

"Спокойни сме за формирането на мнозинството в сегашния парламент. Стигнахме до единни позиции и в момента ни предстоят срещи с парламентарните групи. Утре ще имате повече възможност да разберете каква е позицията", заяви на брифинг след совалките председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той поясни, че срещите ще продължат в следващите часове, както и през утрешния ден.

По-рано днес правната комисия на Народното събрание прие ветото на държавния глава върху чл. 14 на Изборния кодекс - уреждащ откриването на секции в чужбина.

Очаква се ГЕРБ, ДБГ, СДС и БНД да подкрепят в пленарна зала позицията на Патриотичния фронт, което означава, че ветото на Плевнелиев няма да събере нужните 121 гласа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 7 години

Статийката е писана от неосведомен лаик.Няма нужда ветото на Плевнелиев "да събере 121 гласа". Тези, които са гласували текста в първоначалния му вид трябва да го приемат отново с поне 121 гласа.

6

БАЧКАТОР

преди 7 години

До bebokАма за Плевнелиев ли ?

5

Анонимен

преди 7 години

Агресивен и много tъп павиан!

fallback