Снимка: bgonair.bg
fallback

"Предложението на ЕК за глоби от 250 000 евро за всеки неприет по механизма за разпределение бежанец от страните-членки за нас - евродепутатите, дойде като гръм от ясно небе. Това е неработещо, неприложимо и доста спорно в някои свои точки решение", коментира в предаването "Брюксел 1" евродепутатът Илияна Йотова, зам-председател на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на ЕП.

"Всъщност предложението за глобите е продължение на Споразумението ЕС – Турция за реадмисия на мигранти от гръцка територия обратно в Турция и от там нататък - преразпределението им обратно към европейските държави. Ние в Европейския парламент още тогава казахме на ЕК, че това е един изключително тромав механизъм. Всяка една държава, към която се предявят такива претенции, ще заведе дело. Делата в Люксембург траят минимум седем години. Никой няма да ги изпълнява тези глоби, защото са заведени дела“ коментира Илияна Йотова в разговор с Милена Милотинова.

"Европейската комисия сбърка от самото начало", коментира още Йотова. "Тя не даде онези аргументи на държавите членки, които наистина да ги направят солидарни, така че да изпълняват едни и същи политики и тези политики да имат ефект."

Йотова каза в допълнение, че за повече от месец са върнати по-малко от 400 човека от гръцка територия в Турция. Още по-малък е броят на тези, които от Турция са преместени в останалите държави-членки, какъвто е замисълът на това споразумение. Така че споразумението ЕС - Турция показва, че не работи", коментира Йотова.

"Освен това откакто го има споразумението ЕС - Турция, основният мигрантски поток отново се премести в другата част – между Либия и Италия. Ако утре пак се засилят военните операции в Средиземно море, мигрантите отново ще намерят друг свой път, не дай си боже, през нашата сухопътна граница с Турция. Не можеш да сключваш всеки път такова споразумение. Всеки път ли ще даваме по шест милиарда?", попита Йотова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 7 години

ЗА КАКВО СЕ БОРИ ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИЯ В БСП. ДПС, АБВ- ЗА ПРАВАТА НА РАБОТНИЦИТЕ, ДРУГАРКАТА ЙОТОВА НА КОГО ЗАЩИТАВА ПРАВАТА НА РАБОТНИЦИТЕ И АКО Е ТАКА ЗАЩО ВЪВЕДОХА ПЛОСКИЯТ ДАНЪК, НАЛИ ТОЙ ВОДИ ДО МИЗЕРИЯ, ЗАЩО СЛЕД ТАКИВА БУРНИ, ОЖЕСТОЧЕНИ БИТКИ БГ РАБОТНИК Е НАЙ БЕДЕН, ЗАЩО НАПУСКА НАРОДА НИ И ОТИВА В ЕВРОПА, НА КЪДЕ НИ ВОДЯТ, В КОЯ ПОСОКА, ЗА СЕГА НЕ МОЖЕМ ДА РАЗБЕРЕМ ОЩЕ КАК ЩЕ ПЛАЩАТ ДЕЦАТА НИ ОНИЯ 4 МИЛИАРДА- ГОЛЕМИ ЦИРКОВЕ, НА МАЙМУНИ НИ НАПРАВИХТЕ. ЩЕЛИ ДА СЕ БОРЯТ НЕ "ЗА", А СРЕЩУ.

13

Анонимен

преди 7 години

Източна Румелия трябва да се отдели от крадливата и корумпираната Българска държава и да не се робува повече на крадливия катун София......София е равносилно за провинцията на болести,мизерия,глад,обезлюдяване на страната....долу кръвопийците на народа от катуна София...София не е България

12

Анонимен

преди 7 години

Тук се подвизават някой доста дрогирани съфийски индивиди. Те са си чисти ***....сти ама хайде......

fallback