Снимка: Булфото, архив
fallback

Основната задача на АБВ за настоящата година е спечелването заедно с коалиционните ни партньори на изборите за нов държавен глава. Това заяви председателят на ПП "Алтернатива за българско възраждане" (АБВ) и президент на България от 2002 до 2012 г. Георги Първанов в доклада си пред Втората национална конференция на партията.

Oще по темата
"Тръгваме на президентските избори срещу модела "ГЕРБ", срещу политиката на настоящия президент, посочи той. По думите му не бива да се допуска един назначен президент да бъде сменен с друг, посочен по същия начин.

В АБВ ще дадем всичко от себе си, буквално от утре, за да може България да има нов президент не само в персонален план, но и като политики и поведение", заяви Георги Първанов.

Според него въпросът за формирането на единна политическа алтернатива се явява ключов за спечелването на президентските избори. "Но хоризонтът на тази коалиционна политика не стига само до есента, нужен е нов стратегически коалиционен проект", посочи Първанов, цитиран от БТА.

"Вярвам, че след 8 май (когато е конгресът на БСП- бел. ред) диалогът в лявото ще бъде рестартиран, но това няма да ни отклони от търсенето на коалиционна формула от центъра", заяви той. По думите му АБВ се утвърждава като ефективен притегателен център за много партии.

"Има само едно нещо, което е по-лошо от нестабилността, това е фалшивата стабилност". Така започна коментарът за управлението на ГЕРБ Първанов.

По думите на му впечатлението за стабилност се поддържа от липсата на алтернатива.

Липсата на ефективност в работата на кабинета е изчерпала лимита на компромисите на АБВ.

Първанов отчете, че АБВ има висок управленски потенциал. По думите му излизането на партията от властта е показала, че управлението не е самоцел.

По думите на Първанов партията му се е старала в продължение на година и половина да бъде социален коректив в управляващото мнозинство.

"АБВ трябва да се върне към изначалната си мисия като Алтернатива на Българското възраждане", посочи още Първанов и допълни, че никога не е страдал от любов към коалиционните упражнения.

Георги Първанов даде и изключително висока оценка за работата на Ивайло Калфин като социален министър. Според него Калфин е най-добрият социален министър за времето на прехода.

Лидерът на АБВ разкритикува останалите министри от кабинета. Според него България е изпуснала своя шанс да бъде енергиен център на Балканите. "Дейността на министрите на външните работи и отбраната носи рискове за сигурността на страната и е вредна за България в стратегически план. В икономиката не се случва нищо. Хаосът в МВР е мащабен и не е по силите на министъра да го овладее", посочи Първанов.

С толкова много пробойни няма как правителството да е работещо и силно, категоричен бе Първанов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Анонимен

преди 7 години

Къш! Противен си, не те щем!

50

ognyanz

преди 7 години

"България е изпуснала своя шанс да бъде енергиен център на Балканите" - за съжаленние така стана, и много политици са виновни за това. Но не и Първанов.

49

Анонимен

преди 7 години

Защо на тоя дис на снимката му е толкова ниско челото?

fallback