Снимка: ДСБ

ДСБ поиска втори президентски мандат за Росен Плевнелиев.

Радан Кънев и хората му предложиха всички десни партии да се обединят около сегашния държавен глава като независим кандидат.

Тъмносините настояха преди всичко ГЕРБ да поемат инициативата.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев обясни, че след излизането на АБВ от властта, мнозинството е разрушено и така се отваря фронт за тежки геополитически атаки отвън.

Росен Плевнвлиев може да бъде успешен гарант за геополитическите приоритети на страната, категоричен е шефът на ДСБ.

Той обясни, че не са водени преговори с Плевнелиев по въпроса и обясни, че очаква това да направят от ГЕРБ.

Според ръководството на ДСБ обединена дясна подкрепа зад Плевнелиев ще му даде необходимата увереност и ще му помогне да спечели президентските избори.

Кънев е убеден, че ще има предсрочни парламентарни избори. Той отправи призив към "всички десноцентристки, реформаторски и проевропейски  партии и структури на гражданското общество" за обединение в единен политически субект, който да гарантира реформи "след неизбежните предсрочни избори".

Лидерът на ДСБ смята, че така от управлението ще бъдат изолирани левицата, ДПС и ”всички  форми на популизъм и антиевропейски национализъм”.

Кънев отново обвини ГЕРБ, АБВ и ПФ, че нямат достатъчна воля за реформи. ”На управлението са нужни не нови договорки и съмнителни партньори, а силна реформаторска алтернатива. Политиката на договорки дава шанс на левицата и ДПС за възстановяване на политически позиции”, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase