Снимка: Булфото
fallback

Партиите в мнозинството подкрепят вицепремиера Томислав Дончев за нов социален министър.

Това обяви шефът на групата на ГЕРБ в парламента Цветан Цветанов, който проведе кратки консултации с партньорите във властта по желание на премиера Бойко Борисов. 

В деня на оставката на Ивайло Калфин ГЕРБ обявиха, че новият социален министър ще е от техните редици.

Oще по темата

Още тогава се заговори, че той ще е или Дончев, или шефът на МТСП от първия кабинет на Борисов - Тотю Младенов. 

"Колегите дадоха изцяло подкрепа за евентуална номинация на Томислав Дончев, каза Цветанов след разговорите. Той обясни, че крайното решение все пак ще е на Борисов и на самия Дончев.  

От думите на Цветанов стана ясно, че премиера ще номинира Дончев за социален министър утре. Възможно било обаче кандидатурата да остане и за следващата седмица. 

Въпреки думите на Цветанов, че всички подкрепят Дончев, шефът на групата на РБ Найден Зеленогорски отказа да коментира темата.

"Когато чуя премиера и неговото предложение, тогава ще говорим", каза той. 

Калфин освободи поста на социалния министър след изненадващо решение на партията му АБВ да напусне управляващата коалиция.   

Днес останалите формации в мнозинството отново обсъдиха промените в Изборния кодекс, заради които и ПФ заплаши, че ще оттегли подкрепата си за кабинета. След разговорите стана ясно, че консултациите ще продължат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Кирил Софийски

преди 7 години

Още един специалис по всичко като Кунема ! Те стават за министри на всичко. Тоест за нищо не стават но много искат и ги назначават !

35

opps

преди 7 години

До БАТ САЛИДонт уори! Който и да изберат тези - все за вас И САМО за ВАС ще работи....За българите няма пари... Шокар ли е?:)

34

БАТ САЛИ

преди 7 години

Предлагам мен да ме изберете за социален министър и аз да седна в стола на Ивайло Калфин

fallback