Снимка: архив, Bulphoto
fallback

Подадената оставка на Ивайло Калфин е знак за формирането на политически блок между БСП, АБВ и ДПС, коментира министърът на здравеопазването Петър Москов.

По думите му това е пропутински блок, обърнат към Русия.

Oще по темата

"Оформя се нова тройна коалиция. В основата на това е енергетиката. Формирането на тази ос показва, че трябва да има контрапункт", категоричен бе той пред bTV.

Според него това е сериозна заявка за промяна на политическия курс на страната: "Това е много по-голяма игра, отколкото това дали някоя партийка ще успее да влезе в парламента. Тук мащабът е друг. Аз все повече не виждам смисъл от оставането на ДСБ в опозиция".

Москов бе категоричен - нужно е обединение в дясно, което да се противопостави на новото предизвикателство. В тази връзка той призова Реформаторския блок да се събере отново, за да реши накъде върви.

"Управляващото мнозинство трябва да е стабилно, затова и аз съм част от него", допълни той.

Министър Москов коментира и злоупотребите във Фонда за лечение на деца.

"От смяната на ръководството му спечелиха децата. Аз нито мога, нито съм изпращал ГДБОП където и да било. Сменил съм директора на фонда след достатъчно факти от разследващите за злоупотреби, но нямам право да давам подробности. Аз сигнал в ГДБОП не съм подавал. В тази ситуация мое задължение беше да осигуря работещ фонд, който да осигури процедурата за лечение на деца. Затова съм сменил директора, за да няма забавяне", категоричен беше той и настоя, че от фонда са харчени пари без да е давано разрешение.

Така например 200 хил. лева годишно са отивали за апартамент в центъра на Париж. Милион и половина лева от перото за лечението на дете пък са разходвани неправомерно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

78

Анонимен

преди 7 години

Че от Путин има ли по голям дявол бе другарю

77

Анонимен

преди 7 години

Другарю Русия и равноправни отношения са две несъвместими неща пример за това е България и дългогодишния и опит с Русия

76

доси

преди 7 години

Европа е изправена пред избор! Или да се обвърже още по-тясно с Америка и да изпадне в нещо като корпоративно робство, като по този начин със собственият си упадък гарантира още 10 - 20 отсрочка по фалита на УСА... или ще си защити интересите си и ще се сближи с Руската федерация на равноправни начала, а там ресурси, територия и възможности за растеж колкото искаш - Европа има хора и технологии, а Русия територия и ресурси - заедно ще са най-голямото куче в квартала!

fallback