Снимка: Архив Булфото
fallback

Следващият социален министър - при това положение - трябва да бъде от средите на ГЕРБ, коментира след заседание на ПГ на партията вицепремиерът Румяна Бъчварова пред журналисти в Народното събрание.

Поводът е подадената и приета от премиера оставка на Ивайло Калфин, последвала анонса за излизане на АБВ от управляващото мнозинство.

Все пак Бъчварова подчерта, че Бойко Борисов е този, който ще реши кой да заеме поста на Калфин.

Има варианти, ще намерим, допълни тя, цитирана от БТА.

По думите й, случилото се не е най-добрият знак. Мисля, че можем да се справим с тази ситуация, допълни вицепремиерът.

Както Dnes.bg съобщи, по-рано днес Националният съвет на АБВ взе решение партията да напусне управляващото мнозинство, а Ивайло Калфин да бъде изтеглен от правителството. За да излезе АБВ наистина от властта, решението на Националния съвет трябва да бъде потвърдено и от конгреса на партията, който ще се проведе в неделя.

Въпреки че това все още не е факт, Ивайло Калфин вече не е вицепремиер и социален министър, след като премиерът Бойко Борисов прие оставката му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Учуден

преди 7 години

Не мога да проумея, как хора изплували от нищото, всъщност най-гадната пяна на блатато управляват Родината. Този народ толкова ли е зомбиран???.

23

магистрал

преди 7 години

Браво на ГРОБАРИТЕ,направиха пътища!А за кого ги направиха??? За Българите??? Дето искат да правят бизнес??? Не май за друго???Да могат техните БИЗНЕСИ да работят нормално!!!Окрупняване на БИЗНЕСА!!! Малките ?????? Да Го ДУХАТ!!!

22

Вангелия

преди 7 години

Аз съм в ГРОБА деца мои! Чакам ГЕРБА тук!!!

fallback