Снимка: архив, БТА
fallback

Премиерът Бойко Борисов ще събере ПГ на ГЕРБ във вторник заради наложеното президентско вето върху Изборния кодекс. В профила си в социалната мрежа Facebook Борисов написа коментар по повод наложеното днес вето от държавния глава Росен Плевнелиев.

"Политическа Партия ГЕРБ е поставена в изключително сложна ситуация и то за нещо, което ние сме инициирали още в първия ни мандат, а именно за първи път заложихме облекчена форма на подаване на заявления от българите в чужбина – електронно, дистанционно по интернет, с цел да се даде възможност на повече наши сънародници да гласуват", пише Борисов.

Oще по темата

Той добавя, че "благодарение на това беше възможно да се разкрият допълнително секционни избирателни комисии извън дипломатическите и консулски представителства, което дори г-жа Манолова запази".

"Винаги съм считал, че е наше задължение да осигурим възможност всички български граждани, които желаят да гласуват в чужбина, да могат на практика да упражнят това свое право на глас. Винаги съм твърдял, че до този момент не е измислена по-демократична и добра система от изборите", продължава премиерът.

Затова аз във вторник ще събера ПГ на ГЕРБ и Изпълнителната комисия, и отчитайки рисковете за мнозинството и стабилността на правителството, ще вземем решение. Същевременно ще продължим да водим разговори с нашите партньори от РБ, ПФ и АБВ, защото стабилността на държавата е важна, но не бива да нарушаваме демократичните права на българските граждани. Това е отговорност на всички политически партии и лидери, не само моя, и не само на ГЕРБ. Надявам се, че ще успеем да намерим един разумен и справедлив консенсус", пише още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

76

Анонимен

преди 7 години

ПОМНИТЕ ЛИ КАК САКСКОБУРГОТСКИ ДОКАРА ОТ ЕВРОПА РАЗНИ ЮПИТА, УЖ БИЛИ МНОГО УМНИ, ЧАК МОЗЪЦИТЕ ИМ ПРЕЛИВАХА ИЗ УШИТЕ. ОПРАВИХА НИ ЗА 800 ДНИ, ОГРАБИХА НИ ПЕРФЕКТНО.ТАКА ЧЕ ВЯРА НА ТЕЗИ ПЛОНДЕРИ НЕ ТРЯБВА НИКОЙ ДА ИМА.

75

Анонимен

преди 7 години

АМИ ТЕ И ТЕЗИ В ЕВРОПА И В АМЕРИКА - ТРУДНО ИМ СЕ РАЗБИРА, В ГРАМАТИКАТА ХИЧ НЕ ГИ БИВА, А ПЪК ДЕЦАТА ИМ ВЪОБЩЕ НЕ ГО ЗНАЯТ БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК.ЗАТОВА ДА НЕ СЕ ПРАВЯТ НА БЪЛГАРИ И ДА СИ ГЛЕДАТ ТАМ ТЕХНИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА И ПР.

74

Shark

преди 7 години

Аз не съм съгласен хора, които от години живеят другаде, плащат данъци другаде, говорят развален български, да не говорим че една голяма част от тях, които са в съседна Турция изобщо не знаят български, да ми определят кой ще управлява. Много съжалявам драги ми сънародници, избягали в Зап. Европа и САЩ, нищо лично, но вие сами решихте да не бъдете част от този народ.

fallback