Снимка: личен архив
fallback

Продукти:

500 г леща, сварена
1 червена чушка
250 г чери домати
250 г червено цвекло, сварено или от буркан
150 г маслини
300 г пресен спанак
1 краставица, нарязана на полумесеци
5 супени лъжици зехтин
3 супени лъжици балсамов оцет
1 щипка сол
1 щипка червен пипер
 
Приготвяне:
 
Сварете лещата. Отцедете водата и оставете да изстине. Нарежете всички останали зеленчуци. Червеното цвекло можете да сварите и настържете сами, но можете да използвате и готово от буркан.
 
Всички продукти разбъркайте в голяма купа за салата. Овкусете с подправките и сервирайте.
Още рецепти вижте в рубриката за готвене на Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback