Снимка: Булфото
fallback

Надежда Нейски да бъде отзована като посланик в Турция, поиска лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

"Предложих на премиера Бойко Борисов да отзове посланика в Турция Надежда Нейнски, защото тя защитава турски интереси", посочи председателят на ПГ на ПФ пред bTV.

Наскоро посланикът ни в южната ни съседка открито заяви, че не може една националистическа формация да определя дневния ред на държавата.

"От каква позиция дава тя тези оценки? Тя посланик на България в Турция ли е или е посланик на Турция в България? С това си поведение Надежда Нейнски защитава интересите на турската държава и трябва да бъде отзована", категоричен бе Симеонов.

Той коментира и промените в Изборния кодекс, като поясни, че днес ще бъде гласувано в Народното събрание секции в чужбина да се откриват във всички градове с население над 1 млн. души.

"Ще бъде приет също и текст, съобразно който българските граждани в чужбина ще гласуват в посолства и консулства, но за Европейския съюз няма да има ограничение на секциите", допълни Симеонов.

Той бе категоричен, че ЦИК е доминиран от ДПС и БСП и има договореност.

Симеонов прогнозира, че по всяка вероятност на следващите избори повече гласове ще получи партия ДОСТ в сравнение с ДПС.

"По същия начин се случи с партията на Корман Исмаилов и Мария Капон, но се видя, че няма перспектива за тази партия и спряха", допълни Симеонов.

Председателят на Патриотичния фронт уточни, че квадратчето "не гласувам за никого" ще остане, но гласовете няма да бъдат смятани към реалните. "Тези гласове няма да влизат и при определяне на субсидиите на партиите", категоричен бе той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 8 години

Симеонов българин ли е , извинявам се за въпроса но някак си прилича на ром

34

Орхан

преди 8 години

Симеонов не си за там.

33

OSMAN AGA

преди 8 години

RAYATA DA NE KOMENTIRA

fallback