Снимка: архив, Булфото

Появата на ДОСТ е доста добра новина за българската демокрация, но и лоша за някои, смята лидерът на политическата формация Лютви Местан.

Той съобщи, че документите на партията за регистрация вече са готови и до края на деня ще бъдат внесени в Софийски градски съд.

Още по темата

"Само за 4-5 дни над 12 хиляди българи станаха членове на партия ДОСТ, от тях вече над 9 хиляди са приети като членове, а останалите над 3 000 подали документи предстои да се обработят и ще бъдат приети, но ние искаме да сме пределно прецизни", обясни Местан.

Според него преди своята регистрация в съда ДОСТ се случила в сърцата на хората.

Лидерът на политическата сила увери, че ДОСТ започва да изгражда областни структури още преди да излезе решението на съда.

"Опитът за подценяване на ДОСТ е зле прикрито, защото ако не бяхме заплаха, никой нямаше да се занимава с нас. Тази агресивна атаката спрямо нас от опонентите ни е понякога неприкрит страх, а и силен респект", коментира Местан.

Той отказа да коментира законовите промени, внесени от ПФ, за забрана на носенето на дрехи покриващи лицето, защото според него въпросът с бурките не е политически.

"По една тема, която не е политическа, трудно може да се очаква да се представят партийни позиции. Грешно е очакването ДОСТ да имат специално отношение към подобни деликатни теми", настоя той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase