Маргарита Попова мисли за президент. Снимка: БТА

Вицепрезидентът Маргарита Попова даде знак, че обмисля своята кандидатура за президентските избори през есента. Тя посочи пред кореспондента на Нова телевизия в САЩ, че още не е готова с решение по темата, но това е въпрос, по който тя явно ще мисли.

Още по темата
"Явно очаквате интересни профили в кандидат-президентската кампания тази година. Може би по-образовани, по-емоционални, по-автентичи хора ще се явят тази година. Аз профилът го имам. Въпросът е дали искам да си го употребя точно в такава кампания", заяви загадъчно Попова.

На зададен въпрос кога ще вземе това решение, вицепрезиднът отговори: "Още не съм го взела".

Попова е в САЩ на втория форум на българските училища зад граница. Любопитно е, че в момента и президентът Плевнелиев е в САЩ, но в Ню Йорк за климатичната среща на върха в ООН. Според вицепрезидентът обаче в настоящата ситуация няма гаф.

По думите на Попова това разминаваме между двамата се случва за първи път и причината е съвпадението на датите на двете събития.

"Да се приберем живи и здрави и да си продължим работата в инстутицията", пожела си Попова, която отрече да има конфликт между нея и Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase