Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Снимка: архив, БТА
fallback

Депутатът Ирена Коцева обяви, че хвърля оставка, но пък се оказа, че цялата парламентарна група на ГЕРБ стои твърдо зад нея и заради това тя ще изчака решението на съпартийците си, преди да го направи официално.

Шефът на парламентарната група Цветан Цветанов обясни, че първо ще се направи среща между всички депутати от ГЕРБ и Ирена Коцева във вторник и след това ще обяви политическото решение.

Oще по темата

Самата Коцева съобщи, че е говорила и с премиера Бойко Борисов и е заявила, че дори да има и най-малко съмнение, че би уронила авторитета на ГЕРБ, ще хвърли оставка.

„Готова съм да подам оставката си, ако се открият доказателства, че съм нарушила закона или авторитета на колегите ми. Когато съм работила в парламента, съм го правила с цялата отговорност“, заяви тя.

Коцева обаче отсече, че не приема обвиненията към нея и нейното семейство.

Тя обясни, че не е наясно с детайлите по обществената поръчка за спирките в София, спечелена от фирма, близка до мъжа й, но е убедена, че работата е свършена перфектно.

„Готова съм да си подам оставката, за да не се смята, че ние всички тук сме маскари, ние не сме маскари, а работим честно“, коментира депутатката.

Тя обаче така и не отговори на въпроса дали премиерът Бойко Борисов е поискал отстраняването й, въпреки че призна, че двамата са разговаряли.

„Премиерът каза още в неделя, че върху ГЕРБ не трябва да пада и капка съмнение, така че съм готова да подам оставка и без да ми иска“,допълни Коцева.

Според Цветанов не е редно да се вменява вина за нещо, което не е доказано.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

76

Анонимен

преди 8 години

ТЕ ВСИЧКИ СА НАВЪРЗАНИ КАТО СВИНСКИ ЧЕРВА В ДАЛАВЕРИТЕ.АКО СЕ ПРОДЪЛЖИ В ТОЗИ ДУХ НА "РАЗКРИТИЯ" да се изключват ОМАЗАНИТЕ ОТ ГЕРБ, СКОРО ГЕРБ ЩЕ ОСТАНЕ БЕЗ ЧЛЕНОВЕ.

75

Анонимен

преди 8 години

Но пък ни доказаха, че медиите са независими! Разкриха яка далавера за 20 хиляди! А ония, другите, за милиони и милиарди? А, извинявайте, не сте разбрали за тях...Иначе-разстрел за всеки един член на ОПГ Герб!

74

Петърчо

преди 8 години

Ми той Цв. Цв. е специалист в доказването на невинност, спокойно, всичко е под контрол!

fallback