Снимка: Reuters
fallback

ВМРО ще внесе в Народното събрание през следващата седмица законопроект, с който ще иска у нас да се забрани носенето на бурки на публични места. Това каза пред журналисти Красимир Каракачанов, който бе преизбран днес за председател на ВМРО на Шестия редовен конгрес на партията.
 
Той посочи, че в законопроекта е използван опитът на десет държави с подобни закони в Европейския съюз. В него се предвиждат наказания като затвор и глоба за принуждаване на жени да се обличат по този начин и парични санкции за носенето на подобни религиозни символи.
 
Делегатите на конгреса на ВМРО подкрепят идеята за обща кандидатура за президент, излъчена от "Патриотичния фронт", запазване на коалицията и разширяването й, посочи Каракачанов.

Разговорите за президентските избори в коалицията тепърва започват, посочи Каракачанов и допълни, че в ПФ ще бъде обсъдено и предложението на председателя на АБВ Георги Първанов за обща кандидатура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

МЕХМЕТ АГА

преди 8 години

затвор или парични глоби за религиозни символи ..ако някой носи христиански символи например кръст също ли ще има затвор и парични глоби.ако ще голи да ходят.само да не са като на нинджида.нека си носят забратката тя не пречи .а изобщо да си ходят в мюслюманска страна.бг е християнска държава .а във сирия убиват християните а в европа на ислямисти забраняват мюслюманството това е равно силно на убииство.да се забраният бурките в къщи както си искат.щом излиза от къщи никакви бурки

34

Ww

преди 8 години

Законът трябва да забранява исповядването на радикален ислям в България и облеклото и символите свързани с него. В традиционния няма бурки дори в Турция. В България турците и турско езичните роми никога не са носели бурки и не носят и сега . Никакви религиозни традиции няма да се нарушът защото в България такива няма. Това е типично само за една радикална секта от гетото в Пазарджик на които се плаща от радикални фондаций.

33

ЕКЗАРХ ЙОСИФ

преди 8 години

Нещо абсурдно се получава.Дехристиянизацията върви даже по -бързо когато приемат мерки срещу исляма.Защо ?Защото християните се отказват от християнството да покажат на ислямистите какво е ЕС ,но те напротив .Получава се парадоскс.Следствието е трагедия за християнството и нарастваща ислямизация..Един ден папата трябва смени религията за да остане епископ .И ще го направи .Поне в Европа .Което е даже нелепо .

fallback