Снимка: Булфото, архив
fallback

"Партия ДОСТ ще събере най-малко 10 000 членове, една трета от избирателите на ДПС заявяват подкрепа за новата политическа формация и при 50% активност на вота влизането й в парламента е сигурно”, заяви лидерът на новосъздадената партия Лютви Местан пред Анадолската агенция, цитиран от bTV.

По думите му създаването на ДОСТ е лоша новина за русофилите и лицемерите у нас, но е добра за общността.

"Зад мен има три знамена – на НАТО, на ЕС и на България, и тази партия се учреди заради тях. Целта ни е България да бъде достоен член на НАТО и ЕС, да се демократизира, допълни Местан. Има потребност от партия като ДОСТ в страната, в която живеят 1 млн. турци и мюсюлмани", допълни лидерът на ДОСТ.

Според него е тревожно, че българите търсят препитание в гурбета в Европа, а инвестициите в етнически-смесените райони са недостатъчни.

"В учредителната конференция на 10 април са се включили 1113 души, сред които 211 етнически българи, с идеята да създадат истинска либерално-демократична партия, лидерът на която няма да я ръководи, затворен в сараите си, а и той няма такива", заяви още Местан.

Той допълни, че партията ще работи за укрепването и засилването на двустранните отношения с Турция.

"Турската държава може да ни бъде много полезна с инвестиции в районите с малцинствено население. Необходима е стратегия за развитие на двустранните отношения, но трябва да се загърбят и историческите комплекси", подчерта Местан.

Той нарече южната ни съседка наш приятел и вероятен стратегически партньор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

441

Pasha

преди 8 години

Mrete gevuri mrasni.

440

Бакъря

преди 8 години

Ако имаше Държава,институциите нямаше да позволят на такива като този да си разиграват коня както си искат .

439

СВЕТЛА

преди 8 години

ЗАТВОРИ СИ ГАДНИЯ ПЛЮВАЛНИК.НЕ ЗАБРАВЯЙ ЧЕ ЖИВЕЕШ В БЪЛГАРИЯ.ТИ НЕ СЕ СПРЯ С ИДИОТСКИТЕ СИ ИЗКАЗВАНИЯ.

fallback