Снимка: Булфото, архив

Бойко Борисов е в дилема дали ГЕРБ да издига кандидатура за президент на предстоящите избори.

"Най-голямото достойнство на президента било да се разграничи от партията, която го е издигнала. Тогава трябва да се намери друг начин за издигане и за избор, в противен случай защо ще се блъскаме някой да стане президент, за да се разграничи от нас ли", зададе въпрос премиерът по време на Национална работна среща на ПП ГЕРБ.

Още по темата

Във връзка с изказването на президента Росен Плевнелиев, че не вярва в твърденият за план за дестабилизация на Балканите, Борисов заяви, цитиран от "Фокус": "Разбрах, че президента вчера се е разграничил от нашето твърдение. Това е правилно и си е негова работа".

"Предстоят президентски избори и все повече интересът се насочва на там. Не мога да разбера защо политическите партии ни питат кой ще издигаме за кандидат за президент, след като когато го изберем, за което плащаме ние с нашите политически субсидии и нашите структури, на другия ден той е длъжен вече да не е от нас. Защо тогава издигаме ние президент? На първия ден той трябва да каже: "Разграничавам се от тези, които са ме завели до там". Не мога да намеря логика. Как като излезе от нас ще е против нас. В голяма дилема съм как да постъпим като партия, защото от друга страна пък трябва да се борим, на тези избори няма да бъдем разбрани правилно”, посочи Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase