Снимка: Bulgaria On Air

Председателят на Националния фронт за спасение на България (НСФСБ) и парламентарната група на Патриотичния фронт Валери Симеонов определи така наречените гражданските патрули, които нашумяха в последните седмици с това, че раздават свое правосъдие на мигранти, задържани по южната ни граница, като "мутренски бригади от Бургаско и Ямболско".

В ефира на Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR той обясни: "Това не са патриоти, а местните гамени, кварталните мутри и те винаги са се въоръжавали, като сега търсят начин да се включат и в трафика на имигранти".

Като доказателство за думите си той заяви, че вече е доказано, че първото, което направили "гражданските патрули" от видеото, разпространено преди дни, е да пребъркат заловените мигранти и да им вземат лични вещи.

А вече имало и арестувани хора за подобни деяния, обясни още той: "Те са в ареста и се води следствие. Има и няколко цигани от Средец, които имаха по 30-40 автомобила в двора си".

По думите му лошата в известна степен слава на България сред мигрантите, ги кара да избягват страната ни като маршрут по пътя им към Западна Европа или като трайно място за установяване.

"По отношение на бежанския поток България е най-сигурната държава“, увери Симеонов.

Лидерът на Патриотичния фронт подкрепи тезата, че мигрантският маршрут през Европа е организиран на държавно ниво от отделните страни-членки на блока.

В частност той посочи казусът с Гърция.

„Става с жп транспорт, със специални фериботи от о. Лесбос. От кавала и от Солун ги качват на влака и оттам към Идомени. Само в България ги регистрират и така пдродължават до Австрия. И така първите държави, пред които застават са Австрия и Германия“, заяви Симеонов.

По думите му страната ни е единствената, където всяко преминаване, освен това, извършено с помощта на каналджии, се регистрира.

Прогнозата му е, че след затваряне на Балканския път бежанският поток няма де се пренасочи през България, а през Албания.

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase