Снимка: архив, БулФото

Правителството одобри допълнителни разходи и трансфери в размер на 19,078 млн. лева.

От тази сума се предоставят 400 хил. лв. по бюджета на съдебната власт за прокуратурата за извършване на разплащания по възложената комплексна съдебно-счетоводна експертиза.

По бюджета на Администрацията на президента са предвидени средства в размер на 250 хил. лв., необходими за частично покриване на дължимите разходи към "Авиоотряд" 28 във връзка с официалните задгранични визити на държавния глава.

По бюджета на Столичната община са разчетени 15 млн. лв. за финансиране изграждането на Линия 3 на метрото от бул. "Владимир Вазов" до кв. "Красно село" с дължина 8 км и 8 метростанции, както и за съфинансиране на разширение на Линия 2 в южна посока от метростанция "Джеймс Баучер" до кв. "Хладилника" с една метростанция.

Предвидено е и увеличение на вноската в общия бюджет на Европейския съюз по централния бюджет за 2016 г. за сметка на бюджета на Министерството на финансите в размер на 5919 лева.

По бюджета на Община Девин се предоставят 2,46 млн. лв. за рехабилитация и реконструкция на водопровод за минерална вода, чрез който ще се подпомогне развитието на региона като основен балнеолечебен и туристически център.

За община Доспат са предложени допълнително 962 хил. лв. за ремонт на СОУ "Димитър Благоев", което ще позволи да се оптимизират училищната инфраструктура и разходите на територията на общината за поддръжка на училищната мрежа.

Средствата по бюджета на Столична община се предоставят за сметка на предвидените средства в централния бюджет за 2016 година. Средствата по бюджета на останалите първостепенни разпоредители с бюджет се предоставят за сметка на преструктуриране на разходите по централния бюджет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase