Снимка: БТА
fallback

Вицепрезидентът Маргарита Попова отправи критика към българските власти, че мълчат за изказванията на турски политици на учредителната конференция на партия ДОСТ.

Oще по темата

Повод за критиката станаха думите на зам.-председателя на турската Партия на националното движение Самир Ялчън, че където и да се говори "турският език, това място за нас е част от нашата Родина".

В Кърджали Попова изрази недоумение как от Президенството и от външното ни министерство няма реакция по този въпрос.

"Два са субектите в държавата, които изпрeварващо, а не влачейки се след събитията, досега трябваше да имат коментар по този въпрос. Това са Външното министерство и макар и по-малко - Президентството в лицето на президента. Няма говорене нито от едното, нито от другото място и аз съм в неловка ситуация", упрекна тя.

"Има ли българската дипломация своята стратегическа дълбочина за защита на националните интереси и докога българската ще крета след събитията, кога ще очертае ясно националния си интерес и ще го защитаваме пламенно и докрай, и просветено?", попита Маргарита Попова.

Тя беше категорична, че при всички случаи дипломацията ни в момента не е реагирала адекватно на думите на турския политик.

Според Попова не трябва да обръщаме внимание на чужди политици, дори те да се чувстват наследници на бивши империи.

По-важно е да защитим правата и интересите на българските граждани, включително и на присъствалите на учредителното събрание на ДОСТ, каза тя, цитирана от БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Анонимен

преди 8 години

Тази другарка не беше със кредит от банката на Василев.

44

матросчо

преди 8 години

Представям си, какво да се излее ако руснак би се изказал в подобен дух, хайде бе соросци, няма ли да защитавате Родината си, къде изчезна троянския кон ОдисеУс, или тук няма комерсиализация и си мълчим, пфу ............наглеци.............

43

политици пеераси

преди 8 години

Една жена е по-мъж от тези мижитурки,за които става въпрос.Понеже не допускат някои думички,да го кажа иначе-има един Пернишки Университет за Технология,Компютри и Автоматизация...Като че ли политиците ни мижитурки отговарят напълно на абревиатурата на университета...

fallback