Снимка: архив Булфото
fallback

Вътрешният министър Румяна Бъчварова призна, че реформата в МВР е била бламирана.

В сряда вътрешната комисия в парламента, чийто шеф е предишният МВР-шеф на ГЕРБ Цветан Цветанов, отхвърли закона, внесен от Бъчварова и екипа й.

Въпреки това Цветанов обяви, че това не е бламиране и помоли медиите да не създават напрежение около сектора.

"Да, това е бламиране на реформата, но все пак става дума само за една комисия", каза днес Бъчварова в Русе.

Тя заяви, че е готова да приеме различни предложения, но не е готова да отстъпи. МВР шефката обясни, че ако законът й не бъде приет в този вид, тя ще изчака три месеца и ще внесе нов проект.

Бъчварова все пак изрази надежда, че законът ще бъде приет от другите две комисии, на които е разпределен, за да стигне до пленарна зала.

"Има още две комисии, през които трябва да мине и вярвам, че хората в тях ще проявят повече разбиране", каза министърът, цитирана от "Дарик".

Тя обясни, че целта на промените е преструктуриране на министерството така, че то да работи по-пълноценно.

"Искаме да разделим общата от специализираната администрация, имаме и други идеи. Предложението ми бе отхвърлено от Вътрешната комисия с коментари, които ме учудиха, защото показаха, че може би не е четен подробно този проект", каза Бъчварова.

Тя допълни, че по отношение на служителите предложенията вече са били приети през февруари от същите депутати, които сега са ги отхвърлили.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 8 години

НЕЩАСТНИЦИ ! СЪСИПАХТЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД , ЗАЕДНО С ВАШИТЕ "МЕЖДУНАРОДНИ СЪМИШЛЕНИЦИ" ! НАЛИ ТОВА Е "ЦЕЛТА" ?!...И СТИГА С ТЕЗИ ФАЛШИВИ "ГРИЖИ" , ЗАЩОТО НЕ ВИ ПРАВИ ЧЕСТ ! ЗАТОВА ЛИ ТОЛКОВА МНОГО ПОЛИЦАИ "ПРЕЖИВЯВАТ И РАЗЧИТАТ" НА ПРЕСТЪПНА ДЕЙНОСТ , ВМЕСТО ДА СЕ БОРЯТ СРЕЩУ НЕЯ ?! ВЛИЗАТ В ТАЗИ ИНСТИТУЦИЯ И НЕ САМО ТОЧНО С ТАЗИ ЦЕЛ ! В СВЕТА НЯМА ТАКОВА "ЧУДО" ! И ТОВА НЕ Е ОТ "ВЧЕРА" СИТУАЦИЯ ! ТЕ СА ДОРИ "НАЗНАЧАВАНИ" ЗА ПРЕСТЪПНА ДЕЙНОСТ ! ПОСЛЕ СМЕЕТЕ ДА ГОВОРИТЕ ЗА "ДОВЕРИЕ"! ЗАСРАМЕТЕ СЕ!

33

Шаран БГ

преди 8 години

Ако в една Англия например, си имат добре изградена с годините система за набиране на служители в полицията, при нас работата е изпортена по много направления. Причините са много. Основната обаче е тая, че сегашните управляващи хем ги боли, хем ги сърби! В мнозинството си те са синове и дъщери на тези, които от 1944 до 1954 год. са правили реформата в МВР и прекрасно знаят какво е реформа и как трябва да се направи в този сектор!! Но ще загубят влияние,контрол в "силовака"! Опасно е за тях!!!

32

Анонимен

преди 8 години

Попитали радио Ереван що е това , аджаба, руски ***.-"Производно на магистрална труженичка и пиян руски тираджия"- отговорили радиотеПрочети още на: dnes.bg/politika/2016/04/08/bychvarova-prizna-reformata-v-mvr-e-blamirana.298810#comment-newest

fallback