Снимка: архив, Булфото
fallback

Здравето като благо и право, осигурено от Конституцията, се превърна в обикновена стока. Това каза председателят на БСП Михаил Миков по време изказването си в рамките на дискусия на тема "Има ли алтернатива сегашното управление“, цитиран от агенция Фокус.

Дясната политика мачка българските граждани, коментира още Миков.

Според Миков много български граждани търсят препитание в чужбина като алтернатива на това несправедливо доходно облагане. "Алтернатива на ниското управление, което става заради недостига на средства", заяви още той.

"Няма никакъв знак от управляващите за увеличение на брутния вътрешен продукт (БВП), преразпределян през бюджета, с което ще се върне социалната държава", добави Миков по време на дискусия на тема "Има ли алтернатива сегашното управление".

Според председателя на БСП важният въпрос след демократичните промени в страната е дали са се реализирали в България демократичната, социалната и правовата държава.

По думите на Миков в Стара Европа леви политици са казвали, че социалната държава е направила отстъпление по време на неолибералния период, то в България гражданите са казали, че сегашната социална държава може да се сравнява със социалната държава, която е имало в страната до 1989 година и да изглежда като носталгия.

"Те сравняват социалните параметри на тогавашната, разбирана по социалистически, социална държава. Това сравнява обикновеният български гражданин, които живее в селото, в града по отношение на достъпа до образованието и здравеопазване", категоричен бе още лидерът на БСП.

Според лидера на БСП, партията се е променяла много. "Не случайно празнуваме 125 години тази година", категоричен бе той. Според него Конгресът е част по пътя за алтернативна промяна. "Работата с хора на централните и местните ръководства, представителите в местната власт да се търси повече реална алтернатива", каза още Миков.

Конгресът на БСП е част от промяната на партията, в работата на централната и местната организация с хората се търси алтернатива на управлението, допълни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

93

of 144

преди 8 години

Тогава имаше по 2-3 вида лекарства за заболяване. Скенери два за цяла България.ЯМР само във Военна болница /вероятно и в правителствената ,но до там обикновен човек нямаше достъп/Задължително обслужване от участъковите терапевти и педиатри. И забранена частна практика!Същите лекари от участъкови станаха семейните лекари.Разликата е в променения манталитет на пациентите и в това ,че издръжката на кабинетите сега е задължение на семейните лекари

92

Кирил Софийски

преди 8 години

Здравето е стока от 26 години насам . Докторите от години насам са предприемачи и бизнесмени ! Не им пука за пациентите . Добре печелят и добре си живеят за наша сметка !

91

ККК

преди 8 години

До То6с такива хора като теб около мен и на мен ме е жал за себе си :):)

fallback