Снимка: архив Булфото
fallback

Лидерът на БСП Михаил Миков попита какво трябва да се случи още, за да доведе до оставката на здравния министър Петър Москов. "Да заколи човек на „Света Неделя” ли, че да си тръгне?", допълни социалистът.

Той беше категоричен, че протестът на общопрактикуващите лекари е справедлив. "Ние подкрепяме министърът да си събере чуковете – като не си ги събере той, Борисов ще си събира чуковете сам", каза още Миков пред bTV по адрес на Москов.

Лидерът на БСП обяви и че партията му ще иска вот на недоверие, но не срещу Москов, а срещу цялостната политика на правителството: "Борисов е пряко отговорен за това, което се случва в здравеопазването. Щом държи Москов, значи той отговаря", каза Миков.

Според него се готви промяна, с която от пациентите да се искат още пари в болниците – за избор не само на лекар, но и на санитари и сестри. Той обясни, че както в "алъш-вериша" с ваксините, така и тук Москов ще отрича, но в крайна сметка ще се окаже вярно.

Михаил Миков обяви, че е възможно БСП да се присъедини към ДПС за вот на недоверие в сектор "Външна политика". Движението се разгневи от изказване на външния министър Даниел Митов, че епохата на мултикултурализма е приключила.

Председателят на БСП отбеляза, че освен това с помощта на първия ни дипломат отношенията ни с Русия са на безпрецедентно ниско ниво.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

кулчанин

преди 8 години

Нали директорката на видинската болница я назначиха с благословията на БСП.Затова тук цъфнахме и вързахме.Скоро болницата ни ще заприлича на тая в Кула!Ефектът от директорката ви ще е като от чернобилската авария-сградата цяла,но пуста.

14

Анонимен

преди 8 години

Naglos oso4ie modkov otivai si ti ne si na red verno 4e booko ti e dad garba no ti i ba4varova trabva da si hofite i to barso

13

Vangelis Stavros

преди 8 години

Коленето, т.е. избиването на хора в "Света Неделя" е запазена марка на комунистическата партия или др. Миков вече е забравил 16 април 1925 г. Ние не сме.

fallback