Снимка: архив, Bulphoto

Слънцето изгря и без ДСБ. Това коментира зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цвета Караянчева, която вчера представи декларация на партията с искане хората на Радан Кънев и той да бъдат отстранени от властта.

Още по темата

"Очакваме господин Борисов да дойде и да каже своята позиция в парламента", заяви тя и бе категорична, че от ГЕРБ ще подкрепят решението на премиера, каквото и да е то.

"Искаме от Борисов да махне хората на ДСБ от високите държавни постове. Защото Борисов е изключително търпелив. Така прави един държавник. Трябва да слушаш всички страни, когато си в коалиция", посочи от своя страна зам.-председателят на ГЕРБ пред Нова телевизия.

"Господин Борисов е човекът, който определя министритие и Министерския съвет, и ние ще го подкрепим в това. Щом счита, че тези министри могат да се спраявт, ние ще го подкерпим. Ние сме поели ангажимент да направим реформа. Слънцето изгря и без ДСБ. Имаме вече промяна в съдебната реформа, с тях и без тях", коментира тя.

В същото време Атанас Атанасов заяви, че никой няма намерение да напуска властта.

"Ние създадохме блока и той ще ви бъде трън в очите. Той ще бъде в основата на следващия антикорупционен съюз, който ще иска да ви смъкне от власт, защото сте проядени от корупция", сопна се той на Караянчева по повод исканите оставки.

Пред агенция "Фокус" пък Караянчева бе категорична, че партията й отказва да носи повече отговорност за действията на ДСБ.

"Нахалството на Радан Кънев, който хем е във властта, хем я критикува, е достигнало предела си", отсече тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase