Снимка: архив Булфото

Дори и обръщението на президента Росен Плевнелиев, който дойде в парламента да обобщи политическите консултации, които проведе с партиите, стана повод за кавга между управляващи и опозиция.

Още по темата

От БСП поискаха не само речта на държавния глава, но и реакциите на депутатите след нея да бъдат предавани пряко по БНТ и БНР, но предложението им не се хареса на мнозинството и те не го приеха.

В знак на протест социалистите излязоха от пленарна зала.

Шефът на депутатите на ГЕРБ Цветан Цветанов разкритикува поведението им, защото според него това показва неуважение към президентската институция.

"Когато има обръщение на президента в парламента, това е знак на уважение към институцията Народно събрание, но когато депутатите са в пленарна зала, трябва да изразим нашето уважение към президента независимо от това дали ни харесва, или не и заради това се учудвам защо от БСП отсъстват от залата, това е притеснително", коментира Цветанов.

Според него заради зададения добър тон на политическите консултации при президента те са се превърнали в последните години в единствения смислен дебат.

"Нямаше партия, която да не участва в тези консултации и която да не е оценила по достойнство темите за обсъждане в дневния ред и защо сега трябва да развалим всяко едно добро начало, когато това ще излъчи съответния позитивизъм за хората, че българските политици могат да е обединят около националните интереси", разкритикува Цветанов левите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase