Снимка: flickr
fallback

МВР, ДАНС и всички служби, които са отговорни за възпирането на антидемократични идеологии, трябва да се задействат по информациите за незаконна джамия в София. Около това мнение се обединиха депутати от различни партии в парламента. 

Те коментираха информациите, идващи от столичния район Люлин, където склад за обувки е бил превърнат в незаконен ислямистки център.

В края на миналата седмица "Господари на ефира" показаха как десетки мъже се събират в сградата за петъчна молитва. Кадрите показват и духовно лице, което възхвалява Аллах.

Oще по темата

Сред посетителите е и депутат от новата партия на Лютви Местан Хюсеин Хафъзов, който е и бивш главенлсекретар на Главно Мюфтийство. Както Dnes.bg писа жители на квартала организират и протест с искане пунктът да бъде премахнат. 

Депутатът от ДПС Янко Янков смята, че след като има данни за извършването на нерегламентирана дейност, службите трябва да реагират. 

"Ако депутат извършва дейност на незаконно място, по незаконен начин, това засилва необходимостта от активност на институциите", коментира още Янков пред Dnes.bg. 

Илиян Тодоров от "Атака" припомни, че националистите от години предупреждават, че България за съжаление е разграден двор, в който Саудитска Арабия и Катар финансират изучаването на ислямски радикализъм и уахабизъм. 

"ДАНС, МВР и всички структури и служби, които са отговорни за възпирани на подобни антидемократични идеологии, трябва да се задействат. В противен случай в България могат да се случат поредица от терористични актове, видяхме какво се случи в Европа", предупреди депутатът. 

Според Тодоров службите трябва да разпитат Хюсеин Хафъзов, защото той може да си помисли, че може да прави безнаказано всичко в България. "Разбира се аз не мога да кажа какво точно се прави на това място, но е видно и за малките деца за какво става въпрос", каза още националистът. 

Георги Божинов от БСП също коментира темата, макар и лаконично. "Това едва ли е единственото подобно сборище", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Безмер

преди 8 години

хафъзов е човек на ердоган изпратен в България с цел подривна дейност от позицията на агент на влияние. Самия ердоган е радикален и краен ислямист каквито са в саудитска арабия и катар и те заедно воюват срещу Европа потайно и явно чрез инфилтриране на проповедници и установяване на ислямистки фондации и строене на джамии и най-вече чрез троянския кон на ислямистката миграция в сърцето на Европа. Поради юдео-масонските доктрини в Европа на толерантност и либерализъм е много трудно да се защити.

33

1234

преди 8 години

До Президента:Реши си ВЪТРЕШНО нещата, няма кой да те нападне. И да нападнат, нищо не могат да направят. Дори и Франция не ни превъзхождат..

32

ПАЗАРДЖИК

преди 8 години

КАК МОЖЕ НЕ ЗАКОНО АМИ ЗАКОНО ГИ АРЕСТУВАИТЕ АКО БЕШЕ НЯКОИ КОКОШКАР ГОДИНИ НА ТОПЛО НА ТИЯ АРКАДАШЛАР НИКАКВА ПРОШКА ТОВА Е ХРИСТИЯНСКА ДЪРЖАВА ДА СЕ МАХНАТ ОТ МОЯТА БЪЛГАРИЯ ТОЯ ПРОДАЖНИК МЕСТАН

fallback