Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Корнелия Нинова заяви намеренията си да оглави БСП като се включи в лидерската битка за Столетницата.

Пред Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR тя разясни, че целта ѝ е БСП да прави "реална, прозрачна, почтена и последователна политика, която да даде облика на модерното ляво".

"Искам да надграждам над досегашното състояние на БСП", посочи тя.

Корнелия Нинова обяви, че е гласувала против проект на декларация "125 години БСП":"„Аз съм една от шестимата, които поискахме тя да бъде преработена", поясни тя.

По думите й нещата в Мизия вече са спокойни, но тревогата в града през последните дни била напълно обоснована, тъй като превантивни мерки след първото наводнение през 2014 г., така и не били взети.

"В нощта на наводнението бях в Мизия. Отидох умишлено, защото знаех какво ще се случи. Когато човек цяла нощ е стоял в пълна тъмнина и 4 метра вода и е слушал как пищят давещи се хора и потъват къщи, няма как да не е емоционално", спомни си Нинова.

Тя обвини правителството на Бойко Борисов за лошото състояние на язовирите у нас, като посочи, че голяма част от тях доскоро не са се стопанисвали.

"Преди две години 238 язовира бяха с неизяснена собственост. Дадоха ги на областни управители и дотам. Следващите две стъпки са лоши – в новия закон на правителството собствеността на язовирите се прехвърля на кметове без да ги финансира през бюджета, за да свършат тази работа“, посочи Нинова.

Миналият месец народните представители приеха закон, съгласно който хората, изгубили имущество при бедствие, няма да получават обезщетение в размера на данъчната оценка изгубеното, както е било досега. Такава опция ще остане в сила само за социално слабите.

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 8 години

Точно тя - Корнелия Нинова предложи 1 милион лв на Миков за да се откаже той от изборите на миналия им конгрес!!! Зад нея обаче стои другарят Овчаров /енергийният олигарх/ и разбира се самият Първанов... Задължително ще я подкрепи и Кирчо Добрев, който притежава няколко ВЕЦ-а и хотели в Гоцеделчевско! Докато има такива социалисти и такива "десни" партии, изградени от комунисти нищо добро не ни очаква...

15

Face

преди 8 години

Лелее тая върви по стъпките на Цола Драгойчева , ако е и к*рва като оная ще я изберат . :)

14

Батакист

преди 8 години

14 коментара за 2 часа показват колко е популярна другарката. Другаря Сергей би събрал 10 пъти повече. ПСТова менние се струва неудобно на сайтодържачите защото разкрива голата истина, но дори да го изтриете фактите няма да се променят и другарката ще си остане все така непопулярна.

fallback