Снимка: архив, Reuters
fallback

"За мен решението на КС е непонятно. То не решава проблема. Конституционният съд не казва: "Тези два пакета са неконституционни, а казва, че трябва да се въведе ред в определянето на пакетите и този ред трябва да влезе в закона. Този ред може да бъде написан само от хора, които не разбират от медицина", коментира проф. Милан Миланов, началник на клиника по интензивно лечение в "Пирогов".

Oще по темата

По думите му в закона не може да бъдат упоменавани заболявания или състояние на пациента.

"Никой засега не предлага да видим и двата закона – единият, предложен от Москов, другият, излязъл от парламента. Не съм защитник на д-р Москов, той направи много грешки, но изведнъж се появяват хората от парламента и аз се наслушах на такива глупости от тях. Те промениха закона и той влезе такъв", заяви проф. Миланов пред Нова тв. 

Според бившия здравен министър Стефан Константинов са "бомбастични" заглавията: "Спряха здравната реформа".

"Първо са идеите, после е законът, след това е изпълнението и накрая резултатите. Тогава може да кажем, че има реформа. А тук сме още на идеи, които са претворени в закони, които са върнати. Няма драматизъм", заяви д-р Константинов.

Според него идеята за разделянето на пакетите е безсмислена и министър Петър Москов трябва да се откаже от нея.  

Професър Миланов пък настоя терминът "социално значими заболявания", също да отпадне. "Това е много странен термин. Няма точно определение, което да го гарантира", насто той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 8 години

До Доктор- туристНе е "под носа на държавата", а в устата на държавата. Тя (т.е. нейнотеа индституционални ръководители) ядат и пият с кючекаджиите. Разбира се, не само ядат и пият...

11

Доктор- турист

преди 8 години

Всяка вечер в някой луксозен хотел се яде, пие на корем, друсат се кючеци платени от фармацевтичните фирми. Други пък в чужбина правят същото упражнение. Е как няма да се изписват скъпи лекарства. Това е огромна корупция под носа на държавата.

10

Анонимен

преди 8 години

"Социално значими заболявания". Що е то?Едно от тези заболявания е "Бойковизма" ! От него страда 97% от населението в нашата страна ! При това заболяване ясно се усеща загубата на средства за живеене, пълната липса на работа, както и голяма престъпност сред заболелите ! Характерното при него е това че симптомите му се усещат през целия период от появата до края на управлението му ! Лечението на това зболяване е само чрез премахване на причинителя /микроба/ !

fallback