Снимка: архив, Булфото
fallback

Спрените обществени поръчки и начина, по който беше опорочена процедурата за избор на нови членове на КЗК - това е едно действие, което няма аналог в правовата държава. И ние съвсем сериозно задаваме въпросите кои бяха причините за спирането на обществените поръчки, заяви зам. председателят на "БСП - лява България" Атанас Мерджанов пред БНТ.

Oще по темата

"За каква борба със задкулието става дума, след като министър-председателят нима не знае на кого са дадени обществените поръчки и кой трябва да ги изпълнява. Ако има някой, който да ги е дал, следователно има и някой, който е взел. Всичко е под контрола на министър-председателя.

 
Сега да се правим на изненадани и да твърдим, че няма външен натиск, че върху България не са упражнени някакви възможности за някакви корекции във вътрешно-политическата ситуация, това е безумие. Аз обаче не виждам как ще завърши целият този процес.
 
Но ако българските фирми са на мястото си или тези, които са спечелили обществените поръчки те би трябвало да жалват и ако не жалват, ако не си търсят ощетените права, тогава ще сме свидетели на едно ново повторно задкулисие, което вероятно ще бъде съобразено с новия Закон за обществените поръчки, който съвсем не е по-добър от стария", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 8 години

Не случайно Борисов каза , че не може румънския мидел в борбата срещу корупцията е неприложим в България , защото и той и Цвъки , и много други от депутатите на ГЕРБ , трябяа да са на топло , и особено важния им партньор в управлението и кражбите деРеформаторския блок.

18

Анонимен

преди 8 години

На всички е ясно че Борисов "разпределя порциите" на обществените поръчки.Какви борби с корупцията и задкулисието, какви пет лева..........

17

Анонимен

преди 8 години

Влашките българи , но не от Аспарухивите

fallback