Снимка: архив Bulphoto

Премиерът Бойко Борисов сложи първи подпис под анекса към споразумението за коалиционното управление с РБ. 

Той даде папката с меморандума на вицето си и един от лидерите в Блока Меглена Кунева. Предаването стана по време на парламентарния контрол днес, където двамата се засекоха. Анексът съдържа точни ангажименти за управление на страната с конкретни дати за изпълнението им. Те са в шест области. 

Междувременно неофициално в кулоарите на парламента се заговори, че поне две от партиите в РБ няма да подпишат анекса. Това най-вероятно ще са ДСБ и БЗНС, чийто лидер е военният министър Николай Ненчев.

На влизане в парламента той отказа коментар, но обеща по-късно да информира за решението си. Възможно е и партията на Корман Исмаилов да не сложи подпис под  документа.

В същото време се появиха различни информации в медиите, че Ненчев ще бъде отстранен от кабинета. Премиерът Бойко Борисов коментира в кулоарите, че той не е чувал такива слухове.  

Лидерката на ДБГ Меглена Кунева единствена в РБ даде да се разбере, че партията й още в понеделник ще обсъди меморандума и ще вземе решение дали да подпише. 

Тя отказа да коментира позицията на Ненчев. "Не съм говорила с Ненчев, той е способен да вземе решение, гогато си поел ангажимент за управлението, трябва да го спазваш", каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase