Снимка: архив Булфото

Премиерът Бойко Борисов обясни, че не пожелава на никого да получава смъртни заплахи.

Още по темата

Той каза това в коментар на информациите от началото на седмицата, че е получил заплаха за убийство и куршум в плик за писма.

"Истински съжалявам, че така се получи. Макар че тогава, на журналистите, които бяха, им се молех много да не го пишат. Съжалявам, че така се получи", каза Борисов.

Той добави: "Като слушах и гледах, ми беше криво и болно, защото на никой не му пожелавам да му показват материали, в които се готви това и онова. .. аз съм си поел кръста".

Борисов коментира и решението на КЗК да започне разследване за монопол при горивата. Той обясни, че е изпратил официално писмо до комисията, за да се произнесат като независим орган. 

"Не мога да соча с пръст Делян Пеевски и Валентин Златев заради това, че фирмите, които медиите свързват с тях, бяха извадени от обществените поръчки", каза още премиерът.

Борисов коментира и спрените търгове. "Фактите са, че за 1,7 млрд. лв. са спрени поръчки. Спряна е контрабанда за близо три милиарда и парите са влезли от бюджета", коментира той.

Борисов обясни и че е участвал тази сутрин в голяма среща за новия закон за борба с корупцията по високите етажи. "Убеден съм, че ще предложим нещо много действено", обеща той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase