Разследващи в двора на палестинското посолство у нас. Снимка: Булфото
fallback

Съдът е трябвало да реши за екстрадирането на мъжа, починал в Палестинското посолство в София. Това коментира пред журналисти в парламента премиерът Бойко Борисов по повод на информацията за починалия Омар Зайед, в резултат на упражнено насилие.

Oще по темата

Министър-председателят посочи, че при посещението му в Израел и Палестина и двете страни са повдигнали въпроса за неговата екстрадиция.

Бяхме и при президента и премиера на Палестина, там се повдигна този въпрос, след това на заседанието с премиера на Израел - също, заради убийство, което е извършено, посочи Борисов.

Той добави, че и на двете страни е заявено, че България е правова държава и се действа само по закон.

Премиерът посочи, че има официално искане през прокуратурата и сега съдът е трябвало да реши за неговото екстрадиране.

Аутопсия може да каже каква е причината за смъртта на Зайед, посочи от своя страна главният прокурор Сотир Цацаров след среща с шефовете на МВР по повод набелязване на мерки за спазване на обществения ред.

Чужденецът е бил открит в задния двор на посолството от палестинец, работещ в дипломатическата служба, който си паркирал колата. Сигналът е подаден в 7:32 часа от служителя.

Когато екипът на Бърза помощ пристига в посолството, Омар  е бил все още жив. По тялото нямало огнестрелни рани, обясни обвинител №1.

Както Цацаров, така и главният секретар на МВР Георги Костов заявиха, че хипотезата за случилото се може да е падане от високо, но имало и други.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

въпроси

преди 8 години

1.Защо е получил българско гражданство?2.Дали не е бил двоен агент( както става,за да е спокоен) дори и да не ебил- ПАЛЕСТИНЦИТЕ са го убили- за всеки случай; да нямат повече разправии.3.Какъв интерс има Палестина, след като той е български гражданин?Израел- да- извършил е убийство.Сеаг ще започнат едни лъжи и замазвания.. може да е била отрова, дрога..но МОСАД НИКОГА не може да влезе в палестинското посолство и колко удобно- НЯМА охрана,НЯМА камери .в 21-и век; имат ли охрана в други държави

11

Анонимен

преди 8 години

Евреите са доказали искат ли да те хванат свършен си

10

Анонимен

преди 8 години

Да, на хартия е правова държава и се действа по закон, но на практика всеки бие, убива и прави каквото си иска. БОКО аут, бе бек нещастен, колко пъти да правим протести да се махнеш от властта завинаги!?!

fallback