Снимка: БТА
fallback

Поздравявам КЗК, че най-сетне са излезли с решение, което до голяма степен е в унисон със съмненията, които имахме и ние, обяви премиерът Бойко Борисов в коментар на решението на Комисията за защита на конкуренцията да образува производство срещу 7 компании за картелни практики на пазара на горивата.

Oще по темата
Както Dnes.bg съобщи, КЗК е готова със секторния анализ на пазара на горива. След приключване на процедурата институцията започва проверка за споразумение, нарушаващо конкуренцията на пазара срещу Shell България, Ромпетрол България, Еко България, OMV България, Петрол АД и Лукойл България.

Допълнително срещу Лукойл Нефтохим България е започнато производство за злоупотреба с господстващо положение (по чл. 21 от ЗЗК), става ясно от публикувания на страницата на КЗК анализ.

"Отсега нататък започват проверки, които ще бъдат много обстойни, защото това са публични компании и всички трябва да бъдат много внимателни в изказванията си към тях, защото и санкциите за картел, ако се докаже, са огромни, а това са 7 компании от най-големите компании в света. Човек трябва да си пести думите, тъй като имат много могъщи адвокати", посочи премиерът.

Той сподели и очакванията си за предстоящото туристическо лято. "В новия туристически сезон очакваме много повече руски и израелски туристи", подчерта Борисов.

Премиерът допълни, че в областта на екологията правителството полага огромни усилия и Борисов подкрепя всички, които искат да запазят природата. “Държавата даде шест милиона лева да защити дървенца, с година забавихме магистрала "Хемус", за да се излюпят птичета от щъркелово гнездо, навсякъде сме направили тунели за костенурки, за мечки, за вълци и за лисици, поставихме и огромни мрежи и стени за пазене на птичките. В същото време личните взаимоотношения между собствениците в Банско и представителите на екоорганизациите създават шум в обществото”, заяви още министър-председателят.

По думите му не е проблем дали част от реформаторите няма да подпишат допълнителното споразумение с ГЕРБ, а проблем е ГЕРБ да не каже, че няма го подпише. “С цялото ми уважение към тях, те първо да видят себе си”, каза Борисов.

"Допреди десет-петнайсет дни ме интересуваше дали ще подпишат споразумението, сега изобщо не ме интересува", заяви в заключение Бойко Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Анонимен

преди 8 години

Сега ще излезне кака Руми и ще ви заклейми, че заплашвате националната сигурност и клатите стабилността. "Разкриваемостта на битовите престъпления е огромна" - пак от същия класик.

40

Констативна

преди 8 години

За съмненията 100% сме в унисон.Резултата???

39

iuru

преди 8 години

Gadnata Mutra dolna eiiiii izroddddd darjavata zamina podlogo kradliva

fallback