Снимка: БТА, архив
fallback

Премиерът Бойко Борисов разпореди инспекторатите в министерствата да направят проверки на обществените поръчки във всяко ведомство. Ще се проверява как са провеждани, спазвани ли са процедурите.

Oще по темата

"Искам пълна прозрачност, да бъде изчистено всякакво съмнение относно публичните пари“, заявява той по време на правителственото заседание, според стенограмата.

Борисов иска от министрите да му сигнализират и при най-малко съмнение за нередности.

"Доверието трудно се гради, лесно се губи. Няма да допусна заради финансовия интерес на този или онзи да се дестабилизира държавата", допълва Борисов.

По думите му в обществото не трябва да остава и сянка на съмнение, че някой се облагодетелства за сметка на държавата. 

Разпореждането на премиера идва след поредица спрени от него големи обществени поръчки - за строителството на АМ "Хемус", новите лични документи, благоустройството на Варна и др.

Решението за това беше мотивирано с големия обществен интерес при разходването на публични пари и за да няма съмнения за обвързаности.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 8 години

Бойко а ще наредиш ли да се провери КОЙ се облагодетелства от бартера на ваксините с Турция лапна разликата от 47 милиона долара. Внесени 200 хил. по 15 долара едната , изнесени БЦЖ -- 6 милиона по 8,4 долара /тази са цените в Турция на ваксините/. Та разликата е 47 милиона долара. Отгоре на всичко трябва да унищожим 100 000 ваксини Еувакс за наша сметка. А иначе Москов може да си говори каквото иска той е като Пинокио. Иска министрите да му сигнализират ,а за тях КОЙ ще сигнализира ??

34

Анонимен

преди 8 години

Кво е казал пак тоя *** ?

33

Анонимен

преди 8 години

Тоя и Пеевски всеки ги бъзика и навсякъде , ах ха ха ха , а те нагли та нагли !Абе Бойко ти си за смях на децата пъ се пънеш още ?

fallback