Премиерът с подарената му метла. Снимка: Facebook

Благодаря на дамите за символния подарък, който получих тази нощ на летището. Не само на тях, но и на всички граждани категорично заявявам, че съм абсолютно решен да измета и изчистя цялата корупция в държавата, каквото и да ми коства това, написа днес премиерът Бойко Борисов на страницата си във Facebook.

Още по темата

Метла, завързана с националния трибагреник, подариха снощи чистачките на министър-председателя и му пожелаха с нея да измете всички корумпирани, за да нямало съмнения върху името му и цялата държава.

Той пък им обясни, че вече бил правил много метли. "Но колкото и да метеш, все остава още боклук, та трябва да се минава и с парцала", каза им Борисов. Той им заръча да му оставят метлата на правителствения ВИП, за да си я вземе, като се прибере от Брюксел.

Именно в бегийската столица премиерът съобщи, че е спряна обществената поръчка за почистването на Летище София от външна фирма, след като чистачка от аерогарата се е свързала с него.

"Първо, това е голяма поръчка. Второ, се подготвят документите за концесия. Трето, заплатите на стотина души поне ще паднат наполовина, а в същото време аерогарата и РВД в момента, заради огромния трафик са на много добри печалби", допълни той.

"Достъпен съм, дали е чистачка или съдийка - все тая", уточни Борисов.

Премиерът потвърди, че може да има нови спрени поръчки, ако има съмнение, че не са направени както трябва. Той съобщи, че е възложил на вицепремиера Томислав Дончев да бъде направен регистър на търговете както с европейско, така и с национално финансиране.

"Целта на спирането (на търговете) не е да унижим някоя фирма или да посочим някои хора с пръст. Точно обратното – да е убедено обществото, че е прозрачно", подчерта Бойко Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase