Снимка: Булфото

Депутатът от ДПС Делян Пеевски е инициатор на промени в Закона за банковата несъстоятелност, с които да се разсекрети докладът на "Аликс партнърс" за фалита на КТБ. Това обяви съпартиецът му Йордан Цонев, който заедно с бившия финансов министър и настоящ депутат от ДПС Петър Чобанов се е подписал под предложението за поправки закона.

Още по темата

Промените, внесени вече в деловодството на парламента, предвиждат, че синдиците на банката са длъжни да публикуват доклада, независимо, че е секретен.

Цонев заяви, че ДПС ще настоява законовата поправка да бъде обсъдена от парламента още следващата седмица.

Преди дни финансовият министър Владислав Горанов отправи искане до "Аликс партнърс" за съгласие от тяхна страна да бъде оповестен изготвеният от компанията доклад за активите на КТБ.

Тогава той увери, че ако получи отказ, правителство ще търси начин докладът да стане публичен, дори ако се наложи да има и промени в закони.

"Аликс партнърс" беше наета през юни 2015 г. и ангажирана от синдиците на КТБ, за да проведе разследване и проследи активи на банката, с които тя се е разпоредила в нарушение на закона, на добрите банкови практики и да препоръча действия за възстановяването им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase