Снимка: Булфото, архив
fallback

Столичната община да си върне собствеността върху лифта във Витоша, която е продала на частния собственик "Витоша ски АД" и да развие планината за целогодишен туризъм в ползва на ползвателите й, а не на монополисти, настояват от ДСБ.

Oще по темата

Тъмносините имат претенции и към природен парк "Пирин". Според тях е напълно неоснователна претенцията на концесионера на "ски-зона Банско", че правата му се разпростират в цялата туристическа зона и че обхващат строителството на нови ски-съоръжения.

Българският закон е категоричен, че ново строителство на спортни съоръжения в рамките на националните паркове е недопустимо, а ски-туризмът следва да се развива в съседни на парка територии, смятат те.

От ДСБ са категорични, че въпреки непрекъснатите си настоявания, държавата още не е встъпила в правата си върху всички имоти и съоръжения, изградени извън концесионната площ и не е санкционирала всички нарушители, сред които и държавни и общински органи на властта.

Нещо повече - държавата не е защитила собствеността ни и в територията на концесията, тъй като няма издадени актове за държавна собственост на нито един от построените обекти и в нарушение на Закона за концесиите собствеността на лифтове вече е прехвърлена от концесионера "Юлен АД" на трети лица, коментират лидерът на  партията Радан Кънев.

Заради това ДСБ настоява всяко незаконно строителство на писти, сгради и съоръжения да бъде разследвано и наказано от компетентните органи, държавата да гарантира правата си като бъдат издадени актове за държавна собственост на всички построени от концесионера сгради и съоръжения и същите да бъдат отразени в кадастралните карти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Галя

преди 8 години

Ако може и ДСБ да обяснят от къде ще се намерят пари да се поддържат и ремонтират лифтовете цена няма да имат. Само, че то едно е да се говорят на изуст някакви хубави приказки, съвсем друга е реалността. Това което трябва да направи правителството е да синхронизира законите, а не да се води по празните приказки на Кънев, който дори сам не може да се определи ляв ли е или десен. ДСБ с Кънев ще задмине АТАКА по популистки възгледи. Сега остана да кажат и че ще направят пенсията 3000 лева :)

13

Саша

преди 8 години

Така и така нищо адекватно не виждаме от ДСБ, сега съвсем я втасаха. Какво погнаха и те зимните спортове, толкова им разбира гавата.

12

Анонимен

преди 8 години

Да се върнат обществените бани и Бойко - теляк!

fallback