Снимка: БТА, архив
fallback

Дясната ръка на премиера Бойко Борисов и шеф на депутатите на ГЕРБ Цветан Цветанов се закани да даде под съд за клевета лидера на ДСБ Радан Кънев.

Oще по темата

Реформаторът намеси името на Цветанов в спрените от премиера Бойко Борисов в последните дни обществени поръчки за милиони.

"Безспорно при прекратяването на поредица обществени поръчки, свързани основно с кръга около Пеевски, Валентин Златев и Цветан Цветанов, премиерът върви по ръба на закона", написа Радан Кънев в социалната мрежа Facebook.

Отговорът на Цветанов не закъсня.

"Следя много внимателно тези негови коментари и съм ангажирал и адвоката си Менко Менков, и само чакаме да направи това изказване, което да позволи да му заведа дело за клевета, защото няма да търпя подобен човек като Радан Кънев да ми прави оценка за моралните ми качества", отсече той.

Цветанов очаквано застана зад решението на Борисов да спре обществени поръчки, за които има съмнения за нарушения или корупция.

Според него всички институции трябва да работят спокойно и да направят така, че процедурите да бъдат прозрачни.

"Но и да има достатъчна информираност, за да не изпадаме в ситуация някой да прави интерпретации", коментира Цветанов.

Той обяви още, че депутатите от ГЕРБ ще подкрепят внесените промени в Закона за банковата несъстоятелност, с които ще се разсекрети докладът за фалита на КТБ.

Инициативата за това дойде от депутата от ДПС Делян Пеевски и беше подкрепена с подписите на съпартийците му Йордан Цонев и Петър Чобанов.

Според Цветанов желанието на обществото е истината да стане широко известна, така че не само ГЕРБ, но и останалите политически сили в парламента ще подкрепят разсекретяването на доклада за КТБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

e

преди 8 години

Неуспели в половия си жовот-и те като мен.Раданчо Кънев,Плевнелиев и най-вече Сер,гей.

21

Анонимен

преди 8 години

Cyki, saatniko cyka

20

Анонимен

преди 8 години

Цвъки е пълен куку!!! Кой съди народ представител за нещо казано и то в залата?! То ако за такова се влизаше в затвора мешерето щеше а е празно а и нямаше да има мераклии.

fallback