Снимка: БТА

Със скандал приключиха дебатите по вота на недоверие, внесен от опозицията за провал на правителството в сферата на здравеопазването.

Още по темата

Ресорният министър Петър Москов започна изказването си доста емоционално и нападна левицата, че по време на мандата на кабинета "Орешарски" не е свършено нищо, а социалистите реагираха ядосано от местата си в пленарната зала.

"В мотивите си пишете, че има нормативен хаос, но всъщност има огромно количество нормативни актове и законодателни инициативи. Това може да изглежда на неподготвения мозък като хаос, защото по време на вашия мандат те бяха нула, zero, nada", обърна се към опозицията Москов.

Очаквано реакцията на БСП беше доста гневна, напрежението ескалира, но председателят на парламента Цецка Цачева успя да овладее ситуацията като предупреди народните представители, че ако продължават така, ще бъде принудена да прекрати заседанието, което означава, че в събота ще има извънредно заседание за гласуване на вота.

Москов обаче продължи с упреците си към опозицията. "Казвате, че има намален достъп до здравеопазване. Идете и във Видин, където вчера открихме ивазивна кардиология и кажете на хората, че има намален достъп", предизвика той опозицията.

Нервите на социалиста Таско Ерменков не издържаха и той отиде до трибуната, за да се скара лично на Москов: "Къде се намираш?!".

"Ето това е - озъбени физиономии, плюнка", отговори на нападките здравният министър.

В крайна сметка, въпреки нажежената обстановка, той успя да изложи свършеното от него и правителството в здравеопазването.

"Този парламент прие стратегия за развитие на българското здравеопазване, на база на която прие и концепция, в която се съдържат закони и подзаконови нормативни актове, в рамките на миналата година нашето управление финализира усилието на едно по -предишно управление на пълното окомплектоване на болниците с апаратура за лъчетерапия, 641 хиляди повече направление ще има след април, когатобъде сключен рамковия договор", избори част от успехите си той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase