Снимка: БТА
fallback

Прокурори от чужбина да наблюдават делата с обществен интерес, искат депутатите от ДСБ и от Гражданския съвет на РБ.

Тъмносиният лидер Радан Кънев обяви, че ще предложи конкретни контакти с тези страни, които имат ниско ниво на корупция и тези, които имат пресен опит в борбата с корупцията.

Oще по темата

Според него под наблюдението на чужд прокурор трябва да бъде и спряната от премиера Бойко Борисов процедура за избор на строители на магистрала "Хемус".

Опозицията в РБ иска и да се създаде български ОЛАФ, който да наблюдава обществените поръчки, защото според Радан Кънев именно те са основен източник на корупция.

"Ние ще подготвим предложения за законови промени за създаването на румънски антикорупционен модел в прокуратурата и да има заместник- главен прокурор с независим мандат", обясни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Ами така ще е

преди 8 години

След като сами не можем да се оправим, ще ни наблюдават външни хора, като че ли сме бавно развиващи се, които не могат да отговарят за себе си. :(

31

Анонимен

преди 8 години

А защо си мислите , че чуждестранните прокурори ще бъдат нещо повече от нашите, защо българите от години са заблуждавани ,че в ЕС И САЩ всички са светци И БОЖИ КРАВИЧКИ ?!

30

Анонимен

преди 8 години

Искате ли направо да аутсорснем правосъдието, да речем на САЩ!? Или на Белгия?! Веднъж в месеца идват в губернията, издават 300-400 присъди и бегат. На 15-о число следващия месец, пак така! Падението на България има ли граници!?

fallback