Снимка: БТА
fallback

Ние сме готови да реагираме на всякаква ситуация, но това би било абсолютно безотговорно от страна на Турция. Така вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин коментира заканите на Турция да пусне тълпи от бежанци към България и Европа.

По думите на Калфин проблемът не е двустранен. "Турция ще си отвори голям проблем с Европейския съюз, най-малко. Аз лично не вярвам, че Турция ще направи такова нещо - това би било голяма грешка от страна на турското ръководство", отбеляза още социалният министър.

Той посочи, че не вярва, че южната ни съседка ще прибегне до подобна стъпка: "Това би било голяма грешка на турското ръководство".

Същевременно вътрешният министър Румяна Бъчварова посочи, че българската държава полага изключителни усилия да се подготви за неблагоприятно за нас развитие на миграционната обстановка. Тя добави, че при различни варианти, които са разработили, има яснота как да се действа, така че да бъде гарантирана сигурността на гражданите на България.

"По-затворена от това, което е в момента, границата ни не може да бъде", категорична бе министър Бъчварова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

турчин български

преди 8 години

Ако искаха да ги пуснат.отдавна да бяха го направили.но знаят .че ще умрат от глад в българия.не се притеснявайте те самоо ще минат от тук.жалко за някои жени ако не могат да се възползват....

55

7

преди 8 години

ПП4. Ангажиране на НАТО и държавите от ЕС (B4) за охрана на цялата българо-турска граница.5.Затваряне на границата ни с Турция.6. Създаване на народно опълчение за охрана на границата.7.Оставка на премиера, правителството и президента.

54

7

преди 8 години

Ердоган е неконтролируем и непредвидим президент, така че няма какво повече да го коментираме. Всичко може да се очаква от него.Но нас, като българи, не ни интересува толкова Турция. Нас ни интересува България. И ако Турция реши да отвори границата си към България за мигрантите, ние предварително трябва да сме обмислили този вариант и да сме се подготвили.1. Изграждане на гранични съоръжения по цялата българо-турска граница.2. Гласуване на закон, според който се въвежда всеобща задължителна военна повинност.3.План за охрана на българо-турската граница с армейски сили.4. Ангажиране на

fallback