Снимка: архив, Булфото
fallback

Плажовете Корал, Иракли и Карадере няма да се отдават на концесия, под наем и върху тях няма да се строи.

Това ще стане, ако депутатите одобрят внесените от ГЕРБ и реформаторите промени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

Целта, според вносителите, е в България да се заговори за екологичен туризъм, а не само за алкохолен.

Предложението е съгласувано със строителното министерство и с това на туризма, обясни Найден Зеленогорски (РБ), председател на регионалната парламентарна комисия.

С поправките в закона се въвежда ново понятие - обособяване на морски плажове, в които да се опазва околната среда.

Това ще са плажове за природосъобразен туризъм, няма да има търговски обекти, обясни Зеленогорски и настоя, че трите плажа ще са и без шезлонги, чадъри, джетове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Men

преди 8 години

До ЧудесноМного е просто - забраняват дивото къмпингуване. Много лесно могат да наложат контрол - обикалят всеки ден и който го хванат освен, че ще си изрине *** ще си плати и глобата. И тогава ще имаме няколко красиви и чисти диви плажа. Разбира се трябва да проверяват и за мизерниците, който си хвърлят фасовете в пясъка. Тях трябва да ги накарат да си ги изядат.

14

Чудесно

преди 8 години

Ама все пак за да не приличат въпросните плажове на огромни тоалетни, няма да е зле да има и някаква регулация! Например палаткаджиите да заплащат такси за палатките, да се къмпингува и ходи до тоалетна и нудисти само на строго определени места! Който не спазва правилата - несимволични глоби!

13

Анонимен

преди 8 години

Като не ви харесва не ходете. Там не е за *** като вас ходете си на Сл. Бряг и си газете в собствената помия. Колкото до чистотата на плажовете,преди и след сезона се организира масово почистване което не се субсидира от държавата а изцяло от дарения на хора като мен!

fallback