Снимка: архив Булфото
fallback

Българските изселници в Турция са разделени в подкрепата си за ДПС на Ахмед Доган и бъдещата партия на Лютви Местан ДОСТ.

Това стана ясно от думите на председателя на Дружеството за подпомагане на българските изселници в Истанбул Неджиати Барлас.

Oще по темата

"14 изселнически организации в Турция подкрепят ДПС и почетния председател Ахмед Доган, но немалко застават и на страната на Местан", каза той пред "Дарик".

Според Барлас турският президент Реджеп Ердоган най-вероятно открито ще подкрепи екслидерът на ДПС Лютви Местан и новата му партия ДОСТ.

"Почетният председател на ДПС Ахмед Доган не е направил нищо против турския президент Реджеп Ердоган и неговата Партия на справедливостта и развитието, а те се занимават с него", каза още Барлас. Според него отстраняването на Лютви Местан вероятно се дължи на нежеланието на Доган ДПС да се разпадне.

"Има някои изселници, които подкрепят Лютви Местан, но много други подкрепят ДПС и Ахмед Доган. Ние скоро имахме среща с българския посланик и с българския генерален консул в Истанбул", каза председателят на Дружеството за подпомагане на българските изселници в Истанбул.

Той припомни, че ДПС е най-стабилната партия в българския политически живот досега.

"Ахмед Доган е идеологът на партията, той е лидер и създател на партията и сега няма да я остави да се разпадне. Зад Местан също доста хора застават. Тези организации, които мислят успоредно с турското правителство", каза още Неджиати Барлас.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

анонимна.

преди 8 години

От какъв Зор Ердоган ще прави партия в България. това да не му е бащиния. Абе хора нямаме ли управление в тази държава ,че да им тегли по една и на ЕРДОган и на МЕСТАН. Който иска турска партия - в Турция. но то е защото преди много години един, който сега е под земята /Ст. Ганев/ разкри българската разузнаване.Всяка една държава има разузнаване , а нашата красиви депутати.Ами кой каквото си има.За това сме на този хал

35

Галин

преди 8 години

Втора партия се основава от турското малцинство в България ние спим, утре може по 1 от дпс и 1 от тая нова измислена пария, да св отцепят и вскинда направи партия колко още трябва да спим, колко още трябва да ни мачкат.....това нашето е направо трагедия...

34

Ci hat Albayrak

преди 8 години

Da pokanim i makedoncite v yujna balgariq, nie dobre shte se razbirame s gordiq makedonski narod!

fallback