Снимка: Булфото, ахрив
fallback

Премиерът Бойко Борисов системно избягва участие в парламентарния контрол и оставя въпросите на опозицията без отговор. Липсата му се прикрива от председателя на НС Цецка Цачева. 

Тези обвинения отправи соцдепутатката Корнелия Нинова преди началото на времето за парламентарен контрол днес. Тя се опита да изчете декларация с данни за отсъствията на премиера, но шефката на парламента й отне думата с мотива - темата не отговаря на разпоредбите в депутатския правилник. 

"Това, че не се подготвяте по реда на нашия правилник, не е проблем на ръководството", обясни Цачева. Нинова пък отказа да напусне трибуната и остана да се обясни с председателката, макар и на изключен микрофон. 

"Моля, освободете трибуната. Освободете трибуната, отправям ви последно предупреждение, ще прекратя заседанието", не спираше Цачева. Нинова обаче употиро отказваше да си седне. 

"Много ви моля, съобразете се с думата ми, знам, че ви предстои конгрес, знам, че водите лична кампания. Госпожо Нинова, седнете на мястото си", не отстъпваше Цачева. 

Шефката на парламента се оказа по-силна и след няколко минути социалистката все пак слезе от трибуната. Там обаче се качи говорителят на червените Атанас Мерджанов, който упрекна Цачева в грубо нарушение на правилника. 

"Става въпрос за тенденциозно поведение на председателя, в системно криене на премиера от парламентарния контрол", каза той. Мерджанов призова Цачева да спре да крие премиера и министрите.

"Под формата на правилника и ротации има министри, които месеци наред не са отговряли на въпроси", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 8 години

Не забравяйте, че Бойко и Цецка не са съпартийци за първи път. Били са такива и в БКП.

16

Хризантема

преди 8 години

А бе, в този сайт предимно комунисти ли се допускат да коментират?

15

Анонимен

преди 8 години

Komuniskata lelja zeza za4eva mnogo greschki pravi no Pak se nau4i da se obli4a da ja obli4at dali si plaschta e vapros grosna nahalna komuniska 4uda se na bb

fallback