Румяна Бъчварова. Снимка: БТА
fallback

Гръцките фермери, които от дни блокират границата ни, нямат синдикат, с който да се водят преговори. В същото време щетите, които търпят българските превозвачи, са сериозни, призна вътрешният министър Румяна Бъчварова по време на блиц контрола в парламента.

Oще по темата

Въпреки това от думите й стана ясно, че българските власти са с вързани ръце и докато не се намери решение на проблема от страна на гръцкото правителство, който да спре недоволството в южната ни съседка, нищо не може да се направи.

Бъчварова обясни, че е създадена организация шофьорите на камиони да бъдат пренасочвани през гранични пунктове за други страни, когато има информация, че границата ни с Гърция е блокирана от стачници.

"Ситуацията се следи непрекъснато", увери тя. Вътрешният министър обясни, че е говорила с своя гръцки колега, както и с премиера Алексис Ципрас.

"Очевидно това са процеси в Гърция, на които ние не можем да влияем, очевидно там и правителството не може да се справи“, обобщи Бъчварова.

Според нея и гръцките власти искат да знаят кога най- сетне ще спре блокадата на границата, но отговор на въпроса няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 8 години

То е ясно , че губим от това,въпроса е какво се прави какви мерки се вземат,нещо не можах да разбера.

12

Анонимен

преди 8 години

Бах тоя евросъюз, ако няма закони за въздействие срещу такива блокади!Ама по-скоро нашите меки гани си траят, да не би да обидим комшиите, да им нарушим протестчето!

11

Срам и позор!

преди 8 години

Тези дни много народ се извърви по телевизиите да се тръшка, че ние не сме били роби. Но аз твърдя, че ние и СЕГА СМЕ РОБИ. Как иначе да се обясни защо, ЗАЩО гърците правят каквото си искат на наш гръб, а ние търпим и кършим ръце безпомощно. Наслушах как всякакви служебни лица и браншови шефове повтарят как "нямало как", как трябва да се търпи. Накрая и набедената за вътрешен министър персона обяви - с вързани ръце сме. А европейската комисия, дето чакаме, дори не е сезирана официално. Срам!!

fallback