Снимка: архив Булфото
fallback

ДПС няма да подкрепи кандидатурата на Меглена Кунева за министър на образованието, обяви депутатът от движението и шеф на социалната комисия в парламента Хасан Адемов.

Oще по темата

"Ние сме опозиция. Няма да подкрепим кандидатурата не само на Меглена Кунева, а и на който и да е кандидат, защото формулата на това управление е неподходяща", каза той пред БНР.

Адемов не коментира качествата на Кунева, а припомни, че още в началото на мандата на кабинета партията му се е позиционирала като конструктивна опозиция.

"Споделяме голяма част от аргументите на БСП за вота на недоверие за здравната политика", каза още той. ДПС дадоха подкрепа на социалистите за исканата оставка на кабинета в сектора на здравеопазването.

"Невъобразимият хаос в тази сфера стана стандарт. Генерирането на безкрайно много идеи се превърна в линия на поведение", каза Адемов. Той допълни, че проблемите в сферата не само не се решават, а се задълбочават.

"Решенията, които се предлагат, създават сериозни притеснения", настоя той. Според депутата създаването на националната здравна карта е неправилен подход, с който се цели централизирането на финансов ресурс и постигането на фискални, а не на здравни цели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Ot Isperih

преди 8 години

Ademov nyamash pravo da komentiraj.Ti kakvo sinapravil be prost komonist vzemay si pensiyata i daje s nahalstvo vzemate socialni pomosti za smetka na naroda e tovali ocakvate ot drugite....Igray si belota nyamash rabota v politikata (bushon tikiv......)

12

Танев

преди 8 години

когато трябваше да говори-мълчеше.Сега му казват-мълчи,той говори.

11

турчин

преди 8 години

От 15 год. се правят реформи в здравеопазването, социалното и образованието. Политическите лица са все същите . Ефект нула. Няма здравеопазване. Докторите ги направиха търговци и счетоводители; Ниски пенси и невъзможно да се пенсионират с изключение на държавните служители. Пълен провал в образованието. Питам се тези специалисти коментатори нали са от 15 год. в управлението на страната. Хората са виновни че избираме популисти, лъжци.

fallback