Найден Зеленогорски. Снимка: БТА

Представители на Реформаторския блок се събират в централата на "Раковски 134" за да обсъждат казуса с оставката на образователния министър Тодор Танев, съобщи БТА.

Още по темата
На влизане в сградата на СДС съпредседателят на ПГ на РБ Найден Зеленогорски каза, че според него следващият министър на образованието също трябва да бъде излъчен от блока.

Както е известно по-рано днес премиера Бойко Борисов поиска оставката на министър Тодор Танев и призова Реформаторския блок до края на деня да му предложат нов екип за министерството, който да продължи реформата.

По информация на "24 часа", шефовете на Реформаторския блок обсъждат сериозно варианта вицепремиерът Меглена Кунева да поеме Министерството на образованието. Друго спрягано име е това на бившия образователен министър Даниел Вълчев, който не даде категоричен отговор пред БНТ дали би приел една евентуална номинация. Друго спрягано име е това на Димитър Танев.

Това е трета рокада в кабинета "Борисов 2", но за първи път това става по искане на министър-председателя. Досега оставки хвърлиха сами Веселин Вучков като министър на вътрешните работи и Христо Иванов като правосъден министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase