Снимка: БТА
fallback

Ще си подам оставката, когато ми я поискат, обяви пред БТА министърът на образованието проф. Тодор Танев, който се присъедини към срещата на Реформаторския блок на "Раковски 134".

Oще по темата
Спешната среща е във връзка с по-рано поискана оставка на министъра на образованието от премиера Бойко Борисов.

"Да хвърля някакви папки ли", попита журналистите Танев по повод оставката си и посочи, че до момента не е поканен на разговори с Борисов и очаква да чуе официалните мотиви.

Министър Танев добави още, че 13 месеца е подложен на атака, която идвала най-вероятно от ГЕРБ и Реформаторския блок, но възможно било и от самото министерство.

На въпрос възможно ли е следващият министър на образованието да има същата фамилия като неговата (бел.ред едно от спряганите имена е на Димитър Танев), той не изключи такава възможност.

В заключение Тодор Танев увери, че има подкрепата на учителското съсловие и ще остави на наследника си пет приети закона в сферата на образованието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Калина

преди 8 години

Сега сне в едно "време разделно". Министърът на образованието е в най-деликатната позиция, защото от него се изисква да обслужи политически интереси като заложи промиването на мозъците оше в детска възраст със заличаване на историята.И когато този министър е достойно на мястото си, сега нямаше да се налага да се правят тези коментари.

26

Анонимен

преди 8 години

Интересно ми е как гърците и другите ни комшии наричат ''съжителството'' си с турците.Сигурно е мирно съжителство правото на всеки турчин да влезе в къщата ти, за да го нахраниш, а жена ти и дъщерите ти да го забавляват. Сигурно е мирно съжителство и кръвният данък. И палежите, и кланетата...Дали французите ще нарекат ''съжителство'' нацистката окупация, която е била къде-къде по-цивилизована от османската.Дядо Вазов го е казал точно преди 100 г. Иго, ярем, робство. Чинтулов пише: ''Доста робство и тиранство''. И т.н...А те са съвременници на освобождението.

25

Анонимен

преди 8 години

Не бъдете наивни. Танев не пише програмите. Кастрева и лелките около нея са проблемът.

fallback