Снимка: БТА
fallback

Съпредседатялт на Патриотичният фронт Красимир Каракачанов поиска да се създаде политически орган с представители на четирите парламентарни групи, които подкрепят правителството, защото според него настоящият Съветът за развитие на практика не работи.

Oще по темата

По думите му съветът се събира от дъжд на вятър и няма единно и последователно изпълнение на програмата на управляващите. Той разкритикува и декларацията на депутатите от ГЕРБ, с която те поискаха да се разпусне ВСС.

"Тези неща политически да се обсъждат, а не на някой му скимнал в пет без десет да прави декларация, защото щяло да излезе на другия ден по обяд доклад от Брюксел", упрекна воеводата.

Според него парламентът за съжаление вече е влязъл в скандалите на ВСС, а това се прави именно заради доклада на ЕК за напредъка на България в правосъдната реформа.

"Ако българските политици не знаят какво трябва да правят като реформа в правосъдието, в системата на вътрешната сигурност, в образованието, значи за нищо не стават. Няма нужда да чакат еврочиновниците да направят доклад. България вече 7-8 години е член на ЕС, ние сме пълноправен член", коментира Каракачанов.

"Крайно време е да кажем ясно и категорично, че ние не сме малолетни и че няма да нужда някой да ни прави доклади", призова той.

Според него не може всяка година "заради доклади по един или друг въпрос ние да правим подобно циркове", като този с искането за оставка на ВСС.

"На друг може да му дойде на акъла да иска оставката на президента, сигурно ще на трети оставката на Светия синод например. Глупаво е заради един доклад, който вече е написан, цялото общество да правим някаква декларация, с която всъщност нищо не се постига и само се налива допълнително масло в огъня. Това е абсолютно безсмислено искане", продължи с критиките Каракачанов.

Той смята, че трябва да се работи по-рационално и прагматично, защото с такива инициативи като декларацията на ГЕРБ не се постига нищо, само поредния скандал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Наковски

преди 8 години

Краси,ти не разбра ли,че сте апандесит без който може.Мъчите се с кухи ултиматоми да плашите началника си от Банкя,за да задържите електората си,но той началника, само го "премества"в другия крачол.Познавам те лично,знам,че си човек с характер,но обстоятелствата ще ми променят мнението.

10

айде-е пак

преди 8 години

настана голям джумбуш в държавата. Заприлича на квартална кръчма. Докладът ли разбуни кошера на осите. Всеки се провиква безразборно. Глъч и веселба. Работа никаква. Кой извика наздуауе!

9

Анонимен

преди 8 години

До ПАРТИЯ = МАФИЯ Цветан Цветанов -служител на ДС.............няма досие .А в парламента ,ГРОБ има поне още минимум 10 ДС служители .

fallback