Снимка: Reuters, архив
fallback

Министърът на външните работи Даниел Митов е сезирал ДАНС за изтичане на класифицирана информация, потвърди пред bTV говорителят на министерството Бетина Жотева.

Oще по темата

Грама със специален гриф от Париж с благоприятна информация за кандидатурата на Ирина Бокова за шеф на ООН е изтекла нерегламентирано в медиите.

Случаят трябва да се разследва, защото е заплаха за националната сигурност на държавата, смятат от министерството.

Вчера във вестник "24 часа" е излязъл преразказ на грамата, според която Микаел Ворбс, посланик на Германия и председател на Изпълнителния съвет на ЮНЕСКО е "поставил остро въпроса за избирането на нов генерален директор на ЮНЕСКО".

От публикацията в медията става ясно, че бавенето на официалната кандидатура от страна на България пречи на нормалното функциониране на ЮНЕСКО, а подкрепата за Ирина Бокова е единодушна сред страните членки на Съвета за сигурност на ООН.

Публикацията има много сходен текст с грамата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Джагхар

преди 8 години

Искам да знам ние като български граждани каква полза ще имаме от нея? Можеш ли да ми отговориш с факти? Проблема сега на България е моралния упадък, липсата на вяра в Бога и Христос и много ниското ниво на заплащане на труда. Кажи ми какво ще направи Бокова за тези неща ако я изберат? Подозирам, че нищо най малкото ООН е организация с неоезически вярвания. Ако обикновения българин не печели нищо, майната и на Бокова дали ще спечели или не полза или вреда никаква. Не ни занимавайте повече!

52

Джагхар

преди 8 години

Митоооооов! Чуй ме внимателно! Каква полза има обикновения българин от избора на Бокова, Сталинка или който и да е на позицията за ООН. Да поговорим за пари. Ще може ли Бокова да отклони средства в полза на България? Ако да колко и какви? Ако не може само не ми говори за престиж. Ако ще е само да осигуряваме на дъртата комунистка добре платена работа за какво ни занимавате с тези глупости?! Какво направи Бокова за редовия български гражданин когато беше в юнеско? Каква полза сме имали от нея?

51

Червена

преди 8 години

Комунистката с крадените пари си купи апартаменти за милиони в манхатън, от банички. Марш в съветския съюз.

fallback