Снимка: БТА
fallback

Вотът на недоверие е една нормална парламентарна практика и за една отговорна партия, която управлява той трябва да се възприема като допълнителен импулс за мобилизация и повече реално свършена работа. Това каза днес в Разград заместник-председателят на партията Цветан Цветанов, цитиран от БТА.

Той бе категоричен, че вотът няма да успее, защото е поредният популистки ход и изрази надежда, че министър Петър Москов ще представи достатъчно добри аргументи за всички обвинения, които ще бъдат написани в мотивите за внасянето му.

Убеден съм, че вотът на недоверие е част от нормалния политически живот за една парламентарна република опозицията да бъде тази, която да критикува, а управляващите да вземат критиките като препоръка и да могат да изчистват слабостите, ако има такива, допълни Цветанов.

Той коментира още, че най-късно през юни партията ще бъде готова с кандидатурите си за президент и допълни, че в момента ГЕРБ обсъжда пет имена като кандидати. По думите му обаче не е изключено в процеса на работа да се появят и нови предложения, защото според него ГЕРБ вече има сериозна листа от достойни български граждани, които покриват конституционните изисквания за кандидат за президент.

"За мен по-важно е да не се отклоняваме от начертания управленски път на сегашното правителство и да противодействаме доколкото е възможно на популизма и на тази конфронтация за нестабилност и неустойчивост в българския политически живот, което е съотносимо и към управлението на страната", допълни Цветан Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ бе днес в Разград за участие в работна среща с областното и общинско ръководство на партията, както и с общинските съветници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 8 години

Цецо-марш в затвора!!

18

Анонимен

преди 8 години

Простият физкултурник отърва затвора, трябва да е доволен от '' независимата '' съдебната система

17

Анонимен

преди 8 години

ne e verno 4e Glist moe da bega i izkara diplomka za bega4 parvi rang,

fallback